Comença la campanya 2021 de “Llegir en valencià” enguany dedicada als nostres parcs naturals

Un any més, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura impulsa «Llegir en valencià», l’única campanya d’animació lectora que, des de fa més de quinze anys, fomenta la lectura en la nostra llengua, la cultura i dona a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià amb l’edició d’una col·lecció de llibres que es distribueixen amb els diaris Levante-EMV i Información pel preu simbòlic d’1 euro.

En aquest 2021, la campanya es titula «Llegir en valencià, els nostres parcs naturals» i és, per tant, un homenatge a alguns dels parcs naturals més singulars del nostre territori. De la mà d’onze autors i autores valencians descobrirem els secrets que amaguen Penyagolosa, l’Albufera, les Salines de Santa Pola, el Túria, el Penyal d’Ifac, les Gorges del Cabriol, el Montgó, la Serra de la Calderona, la Font Roja, la Pobla de Sant Miquel i les Illes Columbretes.

Aquests 11 llibres ens permetran conéixer de primera mà les històries que, a partir d’un parc natural ben significatiu del territori valencià, han imaginat els nostres autors i autores. Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats com són Martí Domínguez, Mariló Àlvarez Sanchis, Gràcia Jiménez, Joan Carles Ventura, Jordi Raül Verdú, Teresa Broseta, Mercè Climent, Marta Meneu-Borja, Lliris Picó, Jordi Colonques i Joan Andrés Sorribes.

La col·lecció compta amb cobertes dissenyades expressament per a la campanya per il·lustradors i il·lustradores valencians com són Paula M. Rufat, Eli M. Rufat, Tres Voltes Rebel, Marc Bou, Alba López Soler, Raquel Carrero, Naranjalidad, Irene Bofill, Fran Parreño, Lidia Boix i Adela Marzà. A més, a l’interior dels llibres hi ha onze dibuixos dels parcs que formen part de la col·lecció dissenyats per l’artista valencià Fran Parreño.

Tot i que la campanya «Llegir en valencià, els nostres parcs naturals»  es va posar en marxa el passat diumenge 13 de juny amb la distribució gratuïta del llibre El clot, escrit per Martí Domínguez, amb el diari Levante-EMV, però recordem que el diari Información començarà la distribució el diumenge 4 de juliol i acabarà el 7 d’agost.

Aprofitem l’estiu per a llegir i per a conèixer els nostres parcs naturals!

Deixa un comentari