Oberta la matrícula de les proves de la Junta Qualificadora per als nivells A2, B1 i B2

El termini de matrícula dels nivells A2, B1 i B2 es tanca el pròxim 1 de juliol i no cal petició de torn. En canvi, en el cas dels nivells C1 i C2, sí que caldrà cita prèvia, la qual s’ha de demanar a partir de les 9 del matí del pròxim dijous 7 de juliol.

Tal com vam anunciar el passat mes d’abril, quan es va publicar la Resolució de convocatòria de les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià de 2022, enguany tots els exàmens de la Junta tindran lloc al mes d’octubre, en concret totes les proves escrites està previst fer-les el dissabte 15 d’octubre, en horari de matí per als nivells B1 i C1, i en horari de vesprada per a la resta de nivells, és a dir, l’A2, el B2 i el C2.

Aprofitem per a recordar que les persones interessades podran matricular-se en tots els nivells de coneixements de llengua que desitgen, sempre que les proves no coincidisquen a la mateixa hora, que per a matricular-se és requisit imprescindible haver complit els 16 anys en el moment de realitzar la prova i que es pot fer la matrícula del nivell que es desitge sense necessitat d’acreditar el nivell anterior.

La matrícula que s’acaba d’obrir correspon als nivells més baixos, és a dir, l’A2, el B1 i el B2, que podrà formalitzar-se de manera telemàtica del 27 de juny a l’1 de juliol, ambdós inclosos, sense necessitat de petició prèvia de torn. La matrícula de la resta de nivells, el C1 i el C2, s’obrirà a la setmana que ve, a partir del 7 de juliol. En la pàgina web de la Junta Qualificadora s’ha publicat un tutorial i les instruccions per a completar correctament el formulari en línia, que es pot tramitar telemàticament amb una clau d’accés, o bé amb Certificat Digital si es disposa d’aquest sistema d’identificació. El pagament de les taxes també es fa de manera telemàtica mitjançant targeta bancària o càrrec en compte amb els imports següents: 15,49 euros per al nivell A2 i 20,79 per als nivells B1 i B2.

El regidor de Promoció Lingüística, Ivan Jover, destacava que l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià, situada al Pla de la Font, està a disposició de les persones que necessiten ajuda o, fins i tot, que necessiten models d’examen o exercicis específics per a preparar les proves. Així mateix, també apuntava que des del mes de febrer ha estat en marxa un curs de Valencià en línia que va acabar el passat mes de maig, de manera que les persones inscrites podran continuar preparant les proves d’octubre, ja que la plataforma no es tancarà. Així mateix, recordava que al mes de setembre es tornaran a fer algunes classes de repàs per a preparar, especialment, l’àrea d’expressió oral.

Més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s