Activitats d’octubre de 2021

Continuen les activitats relacionades amb la nostra llengua en aquesta recta final del mes d’octubre, just una setmana abans de començar l’edició 675 de la nostra Fira de Tots Sants.

En primer lloc, el pròxim dijous 21 d’octubre a la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques tindrà lloc la presentació del llibre Animetes santes. Costums tradicionals valencianes sobre el més enllà, de Josep Lluís Santonja, un assaig molt interessant sobre la mort i els rituals dins de la nostra tradició. Ara que s’acosta el dia de Tots Sants i el de Difunts, dies tan significatius per a Cocentaina, és un moment perfecte per assabentar-nos de quines eren les nostres tradicions sobre la mort i el més enllà. El llibre ha sigut guardonat amb el 21è Premi Bernat Capó.

Per una altra banda, el divendres 22, el Fòrum per la Memòria Història i Democràtica a Cocentaina presenta el projecte educatiu “NO OBLIDEM, República, Guerra i Repressió a l’Alcoià i el Comtat”, una proposta didàctica d’ensenyament de la història d’Espanya a partir de la nostra història comarca, un treball que naix de la suma de voluntats d’un bon grapat de veïns i veïnes de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, compromeses amb la reparació, la justícia, la veritat i la història de les víctimes de la barbàrie. Una modesta aportació del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina que pretén ser una eina útil en mans dels docents i un crit de futur als ulls de l’alumnat.

Finalment, el diumenge 24 tindrà lloc una passejada per la Via Verda del Serpis, amb un final espectacular, ja que actuarà al parc del Ferrocarril Dani Miquel, que acaba de rebre la distinció al mèrit cultural que atorga la Generalitat Valenciana, i els MA·ME·MI·MO·MÚSICS, amb l’espectacle “La vida és una festa”, un espectacle per a viatjar amb les maletes plenes, perquè la vida és una festa i hem de viure, de riure i d’estimar: viure mil aventures, navegar sense parar, conèixer personatges, que no podreu oblidar. Dani Miquel ha crescut i l’experiència l’ha portat a entendre i a comprendre la necessitat d’estimar el nostre delicat País, la importància de marcar les nostres petjades, perquè el que ara és actual, demà serà tradició, l’exigència que els solcs queden ben definits perquè no oblidem valors que ens defineixen i configuren com a poble. Espectacle per a tots els públics. No hi podeu faltar!

Entrades en: https://transporteysociedad.es/paseos-vias-verdes.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s