Cocentaina organitza un ventall d’activitats al voltant de la Festa del Nou d’Octubre

Destaquen especialment les exposicions i les presentacions de llibres relacionats amb el món de la pilota valenciana, ja que en 2021 serà el Club Pilota Cocentaina l’entitat encarregada de llegir el manifest en l’acte institucional

Es prega que es reserven les invitacions a totes les activitats en la web d’entrades municipal.

Com cada any, l’Ajuntament de Cocentaina organitza, a través de l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià i en col·laboració amb altres entitats, una sèrie d’activitats per a celebrar, tant prèviament com a posteriori, la Festa del Nou d’Octubre.

Enguany no és una excepció i, tot aprofitant que el Club Pilota Cocentaina serà l’associació encarregada de llegir el manifest el dia 9, s’ha preparat una completa exposició a la Casa de la Joventut, sobre el món de la pilota i altres esports tradicionals, titulada «Esport tradicional valencià i territori», la qual serà inaugurada per Sebastià Giner, de la Direcció General d’Esport, el pròxim 6 d’octubre a les 19.30 h. A continuació, Sergi Durbà presentarà el seu llibre «Colp a colp», un glossari sobre pilota valenciana editat per Edicions 96.

També d’Edicions 96 és el llibre titulat «Cartes a Olivier», de l’autora Didín Puig Grau, un llibre deliciós que recull les cartes que Didín Puig va escriure, fa molts anys, a un xiquet francés anomenat Olivier. Aquesta activitat està organitzada per la Garbera Cultural El Guaret i serà a la Biblioteca a les 19.30 h.

La vespra del Nou d’Octubre, el divendres 8, la Biblioteca serà de nou l’edifici protagonista d’una gran vesprada pensada per als més menuts de la casa, ja que s’inaugurarà l’exposició titulada «Valor, Maria», basada en el llibre de les criatures fantàstiques amb el mateix títol i que, en acabant, presentarà el mateix autor, Joan Borja. Es tancarà l’acte al voltant de les 19.00 h amb l’actuació d’Almudena Francés, que narrarà algunes rondalles. La cloenda d’aquesta formidable vesprada serà a les 20.00 h al Teular, amb un concert extraordinari del Nou d’Octubre que ens oferirà la Colla de Dolçaines i Tabals «Mal Passet».

Arribem al dia principal, al dia en què el poble valencià celebra la seua Diada: la Festa del Nou d’Octubre. El «Mal Passet» serà de nou l’entitat encarregada d’arrancar ben matí des de la part alta del Passeig la cercavila pels carrers del poble fins arribar al Palau Comtal, on està previst que a les 11.00 h comence puntualment l’acte institucional amb la presència de les autoritats i la lectura del manifest, enguany a càrrec del Club Pilota Cocentaina. En acabar, el Grup de Danses Cocentaina ens oferirà una mostra dels nostres balls tradicionals i es tancarà l’acte amb la interpretació de la Muixeranga. A les 12.00 h, el Club Pilota Cocentaina ha organitzat una partida de Palma al carrer de Fora.

Finalment, el dissabte 16 d’octubre tindrà lloc una nova edició de la «Nit de contes al Palau», que es farà de nou al Palau Comtal, on ens contaran històries Jordi Raül Verdú i Eva Andújar.

Es prega que es reserven les invitacions a totes les activitats en la web d’entrades municipal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s