AVIVA Cocentaina impulsa la col·locació de plaques de carrers amb el nom popular

Aquesta iniciativa és fruit d’una proposta al Pressupost Participatiu de 2021

L’Ajuntament de Cocentaina, a través de les regidories de Cultura, Promoció del Valencià i Participació Ciutadana, ha posat en marxa una de les propostes del Pressupost Participatiu de 2021 en la qual es demanava que es retolaren els carrers amb el nom popular.

El treball que ha efectuat AVIVA Cocentaina ha consistit a col·locar una xicoteta placa, amb unes dimensions de 30 x 15 cm, davall de l’actual rètol amb el nom oficial, de manera que en la plaqueta s’indica el nom popular del carrer i una breu descripció sobre el personatge o el concepte en qüestió.

En total han sigut 35 les plaques que s’han col·locat a partir de l’estudi i la recopilació dels noms populars que ha portat a terme l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià, basat en el llibre de Francesc Jover, Carrers de Cocentaina, editat en 2002 per l’Ajuntament de Cocentaina. Així mateix, s’ha aprofitat per a detectar plaques de carrer que falten o per a anotar-ne algunes que cal reemplaçar.

Tant la regidora de Participació Ciutadana, Maite Valls, com també el regidor de Cultura i Promoció Lingüística, Ivan Jover, que han participat activament en el disseny, la producció i la col·locació de les plaques, s’han mostrat molt il·lusionats amb el projecte, ja que dona visibilitat a una part de la història i de les tradicions de Cocentaina que moltes vegades oblidem o queda oculta. Així mateix, han comentat la possibilitat de treballar un projecte de ruta pels carrers que tenen nom popular a fi de poder explicar-los més detingudament i han mostrat el seu agraïment tant a les persones que van presentar la idea, com també a la resta de persones que han possibilitat que finalment aquesta proposta haja pogut veure la llum.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s